Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Δυο οι νεκροί. - Θρίλερ και με αγνοούμενους αλλοδαπούς - Διέσωσε μέσα από τη θάλασσα πενταμελή οικογένεια Δανών το Speedrunner

  Tελευταία νέα :

Δήμαρχος Ραφήνας: Ο αριθμός των νεκρών θα διπλασιαστεί


Θρίλερ και με αγνοούμενους αλλοδαπούς - Διέσωσε μέσα από τη θάλασσα πενταμελή οικογένεια Δανών  το Speedrunner - Άλλους πέντε διέσωσε το Superferry - Οι ναυτικοί καταθέτουν πως εξακολουθούν να ακούνε φωνές μέσα από τη θάλασσα - 25 τραυματίες στα νοσοκομεία, οι έξι σε σοβαρή κατάσταση.

Παραλάβαμε απανθρακωμένο από το Νέο Βουτζά,  είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.
Την ίδια στιγμή, πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας μιλούν και για δεύτερο απανθρακωμένο άτομο που παρέλαβε το ΕΚΑΒ.  Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε, μιλώντας πριν από λίγο στο ΘΕΜΑ 104,6, και πάλι ο κ. Μαθιόπουλος, λέγοντας ότι οι νεκροί μπορεί να είναι και περισσότεροι.

Στα νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί μεχρι τώρα 25 τραυματίες, εκ των οποίων έξι σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένοι.  ΟΙ τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Αττικό και Σισμανόγλειο. 

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται ένα θρίλερ με 10 αγνοούμενους αλλοδαπούς. Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού Σώματος οι αλλοδαποί μέσα στον πανικό τους κατευθύνθηκαν προς τη  θάλασσα και από εκεί επιβιβάστηκαν σε πλαστική λέμβο. 

Οι πληροφορίες από ποια ακριβώς παραλία πήραν την πλαστική λέμβο είναι συγκεχυμένες. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ελικόπτερο τύπου «Σικόρσκι» και εμπορικό πλοίο που παρέπλεε στην περιοχή. 

Νωρίτερα, ο λοστρόμος του πλοίου Speedrunner που κατέπλεε στο λιμάνι της Ραφήνας είδε μέσα στη θάλασσα πέντε ανθρώπους να κολυμπούν. Το πλοίο αμέσως έκοψε ταχύτητα και κατάβασε σωστική λέμβο η οποία και τους διέσωσε, τους ανέβασε στο πλοίο και περίμενε έξω από το λιμάνι, εντολές από το Λιμενικό για το αν θα τους παραδώσει σε σκάφος του ΛΣ ή αν θα δέσει στη Ραφήνα και ακολούθως θα τους αποβιβάσει. 
Πρόκειται για οικογένεια Δανών και τα τρία παιδιά τους που είναι άγνωστο πώς βρέθηκαν στη θάλασσα. 
Άγνωστο παραμένει επίσης αν οι πέντε διασωθέντες είναι μέρος της ομάδας των δέκα που αρχικά αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι.
Λίγο αργότερα και το Superferry που κατέπλεε στη Ραφήνα, εντόπισε και αυτό στη θάλασσα άγνωστο αριθμό ανθρώπων που διέσωσε. 

Ωστόσο η επιχείρηση έρευνας συνεχίζεται γιατί οι ναυτικοί καταθέτουν ότι εξακολουθούν να ακούνε φωνές μέσα από τη θάλασσα. 

Και τα δύο πλοία θα  δέσουν στη Ραφήνα και θα αποβιβάσουν τους διασωθέντες, όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Δημοσιεύτηκε στη σελίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.