Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Γερμανία: Στο Αμβούργο ο μεγαλύτερος μ.ο. εισοδήματος εργαζομένων. Δείτε την κατάταξη

Παρόλο που η οικονομία αρχίζει να δείχνει σημάδια κάμψης , η Γερμανία βρίσκεται πλέον στο όγδοο έτος συνεχιζόμανης ανάκαμψης. Γεγονός που συνεχίζει να αυξάνει τους μισθούς. 

Στο Αμβούργο, για πρώτη φορά ξεπεράστηκε σε ομόσπνδο κρατίδιο ο μέσος όρος αποδοχών τvn 40.000 €. Κάθε υπάλληλος
του Αμβούργου κέρδισε κατά μέσο όρο 40.807 ευρώ το 2017, σύμφωνα με νέα στοιχεία των κρατιδιακών στατιστικών υπηρεσιών.

Ακολουθούν με απόσταση τα κρατίδια τα οποία χαρακτηρίζονται επίσης από στοιχεία οικονομής ανάπτυξης όπβς Hessen έρχεται με μέσο όρο εισόδημα 37.559 €,  Βάδη-Βυρτεμβέργη και Βαυαρία με 36.709 € και 36.309 € αντίστοιχα. Οι εργαζόμενοι στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία κερδίζουν το λιγότερο εισόδημα, όπου ο ακαθάριστος μισθός είναι μ.ο. μόνο 27.615 ευρώ.

Και στα άλλα κρατίδια της Ανατολικής Γερμανίας ο μέσος όρος εισοδήματος δεν είναι μεγαλύτερος: Στο Βρανδεμβούργο, Σαξονία, Σαξονία-Άνχαλτ και Θουριγγία εργαζόμενοι κερδίζουν κατά μέσο όρο περίπου 28.000 € ανά έτος. Αντίθετα, ο μέσος μισθός σε όλα τα ομόσπονδα κράτη της Δυτικής Γερμανίας είναι πάνω από 30.000 ευρώ.

Η πόλης στην οποία οι εργαζόμενοι έχουν το μεγαλύτερο μ.ο. μεικτού εισοδήματος με 4.635 € ενώ το Görlitz κοντά στα πολωνικά σύνρορα (Σαξονία) το μικρότερο με 2.183 €


Πηγή: Handelsblatt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.