Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

«Bohemian Rhapsody»: Το δημοφιλέστερο τραγούδι του 20ού αιώνα

Το «Bohemian Rhapsody», η μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος των Queen, έγινε επισήμως το δημοφιλέστερο τραγούδι του 20ού αιώνα, που έχει παίξει περισσότερο σε μουσικές πλατφόρμες streaming -όπως YouTube και Spotify.

Ο όμιλος Universal Music ανακοίνωσε ότι το single και το μουσικό βιντεοκλίπ του 1975 έπαιξαν περισσότερες από
1,6 δισεκατομμύρια φορές, καταγράφοντας ρεκόρ στον απόηχο της προβολής της ομώνυμης ταινίας, όπου ο Ράμι Μάλεκ υποδύεται τον Φρέντι Μέρκιουρι.

Η δισκογραφική εταιρεία προώθησε τις τελευταίες εβδομάδες το single, μεταξύ άλλων, στα Spotify, Apple Music και Deezer, αλλά και την προβολή του βίντεο του επίσημου τραγουδιού στο YouTube, με αποτέλεσμα το «Bohemian Rhapsody» να αναδειχτεί ως το τραγούδι του 20ού αιώνα που παίζει περισσότερο στις υπηρεσίες streaming στο διαδίκτυο.

Με το φιλμ «Bohemian Rhapsody», η νέα γενιά γνώρισε το τραγούδι του βρετανικού ροκ συγκροτήματος, ενώ πέντε εβδομάδες μετά την πρώτη προβολή της, η ταινία έγινε, επίσης, η μουσική σινε-βιογραφία με τις περισσότερες πωλήσεις εισιτηρίων όλων των εποχών, που ανήλθαν στα 600 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Έτσι, το θρυλικό κομμάτι των Queen ξεπέρασε το «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana και το «Sweet Child o'Mine» των Guns N' Roses και έγινε, επίσης, το κλασικό ροκ τραγούδι που ακούγεται περισσότερο στις πλατφόρμες συνεχούς ροής όλων των εποχών.

Στη διάσημη πεντάδα, πίσω από το «Bohemian Rhapsody», συγκαταλέγεται το «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana (1.5 δισεκ. streams), που βρίσκεται στην δεύτερη θέση, ενώ ακολουθούν δύο τραγούδια των Guns N' Roses –τα «Sweet Child O' Mine» και «November Rain», και το «Take on Me» του διάσημου νορβηγικού συγκρότημα Α-HΑ.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.