Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Γερμανία: Τα πρόστιμα για παραβιάσεις του ΚΟΚ όταν έχει μποτιλιάρισμα

Όταν πριν ένα περίπου μήνα ένας οδηγός σε εθνικό δρόμο (Autobahn) που είχε μποτιλιάρισμα έκανε όπισθεν για να ξεφύγει τη κίνηση και οδηγούσε σε αντίθετη κυκλοφορία αποτέλεσε κεντρικό θέμα της ειδησεογραφίας. 

Έτσι ένα από αυτά στο οποία έγινε ιδιαίτερη μνεία ήταν τα πρόστιμα που περιμένει κάποιον οδηγό όταν υποτιμήσει τη συμπεριφορά του ως
οδηγός όταν πέσει σε μποτιλιάρισμα.

Έτσι το γράφημα που δημοσίευσε το MDR (Mitteldeutsche Rundfunk) αποτυπώνει με πολύ απλό τρόπο τις ποινές.

Συγκεκριμένα :

10 € πρόστιμο ισχύει για όσους εγκαταλείψουν το ΙΧ χωρίς να υπάρχει κίνδυνος και ειδική ανάγκη.

Με 75 € πρόστιμο και 1 πόντο θα τιμωρηθεί αν κάποιος χρησιμοποιήσει την ειδική λωρίδα έκτακτης ανάγκης

Με 100 € και 1 πόντο στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών στο Flensburg  για κατόχους μοτοσυκλέτας που προσπαθούν να προσπεράσουν Ι.Χ.

3 πόντους, ανοιχτό υο ύψος του προστίμου και μέχρι 5 χρόνια φυλάκιση για όσους οδηγήσουν όπισθεν, αντίθετα στο ρεύμα της κυκλοφορίας ή κάνουν στροφή.

200-300 € είναι το πρόστιμο και μαζί μ αυτό 2 πόντους και μέχρι ένα μήνα απαγόρευση οδήγησης σε όσους δεν συμμετέχουν στη δημιουργία λωρίδας για ασθενοφόρα (από το 2016 πρέπει να δημιουργείται η λωρίδα στη μέση. Έτσι τα ΙΧ πρέπει όσοι βρίσκονται στην αριστερή λωρίδα να οδηγηθούν τελείως αριστερά και όσοι στη δεξιά λωρίδα τελείως δεξιά έτσι ώστε ενδιάμεσα να δημιουργηθεί λωρίδα για τα ασθενοφόρα/πυροσβεστικά οχήματα. Αν υπάρχουν περισσότερες λωρίδες τότε ισχύει ο κανόνας. Όποιος βρίσκεται στην αριστερή λωρίδα πηγαίνει πιο αριστερά και όλοι οι άλλοι που βρίσκονται στις άλλες λωρίδες προς τα δεξιά. Έτσι η λωρίδα έκτακτης ανάγκης ξεκινάει πάντα από το τέλος της αριστερής λωρίδας προς τα δεξιά. 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της ADAC που περιγράφει με απλό τρόπο το πως πρέπει να δημιουργείται η λωρίδα έκτακτης ανάγκης 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.