Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Ιδρυμα Νιάρχος:Και για διδακτικό προσωπικό της Ελληνικής διασποράς το " Πρόγραμμα Διεθνούς Ανταλλαγής"

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με ανακοίνωσή του αναφέρεται σε νέο πρόγραμμα "Διεθνούς Ανταλλαγής για Έλληνες Φοιτητές" το οποίο θα παρέχει " την ευκαιρία σε Έλληνες, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της υγείας και της δημοσιογραφίας, να εκπαιδευτούν πλάι σε κορυφαίους επαγγελματίες του εκάστοτε χώρου από τις ΗΠΑ."

Το πρόγραμμα δίνει επίσης τη
δυνατότητα σε διδακτικό προσωπικό της ελληνικής διασποράς να επιστρέψει στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, μετατρέποντας το φαινόμενο του brain drain σε ένα ρεύμα διεθνούς πνευματικής κινητικότητας.

 Με την υποστήριξη μίας νέας δωρεάς του ΙΣΝ, το Global Citizen Scholarship Program του AFS Intercultural Programs θα δώσει την ευκαιρία σε 50 μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου από την Ελλάδα να περάσουν ένα εξάμηνο στο εξωτερικό, στο πλαίσιο ενός προγράμματος διεθνούς ανταλλαγής, αναπτύσσοντας έτσι τις διαπολιτισμικές δεξιότητές τους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Έλληνες μαθητές, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ήταν σε θέση να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα τέτοιου είδους. Θα δοθεί προτεραιότητα σε συμμετέχοντες που προέρχονται από μη προνομιούχα περιβάλλοντα με κριτήριο το χαμηλό οικογενειακό εισόδημά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.