Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

O "ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ" στο CRETΑquarium - 32 φωτο

"Η δημιουργία ενός μεγάλου και σύγχρονου θαλάσσιου ενυδρείου στην Κρήτη ήταν μια πρόκληση και ένα όραμα της τοπικής ερευνητικής κοινότητας, αλλά και της κοινωνίας της Κρήτης" αναφέρει στην ιστοσελίδα του το CRETΑquarium. 

Ο Δορυφόρος επισκέφτηκε το CRETΑquarium το οποίο εξειδικεύεται στην παρουσίαση των ειδών και των οικοσυστημάτων της Μεσογείου, μιας θάλασσας με μοναδική βιοποικιλότητα που γέννησε πανάρχαιους πολιτισμούς και που υποδέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Σε 60 ενυδρεία διαφόρων μεγεθών, με συνολικό όγκο 1.700.000 λίτρων θαλασσινού νερού, φιλοξενεί 200 διαφορετικά είδη της μεσογειακής θάλασσας, αναπαριστώντας με την κατάλληλη σκηνογραφία τους κρητικούς και μεσογειακούς θαλάσσιους βυθούς. 

Το κτιριακό συγκρότημα του CRETAquarium βρίσκεται στο χώρο της πρώην Αμερικανικής Βάσης στις Γούρνες, σε απόσταση 14 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου και το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης». Συνδέεται μέσω εθνικής οδού με τους σημαντικότερους προορισμούς της περιοχής.

Φωτογραφίες: ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ














































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.