Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Φρανκφούρτη: Εγκαίνια της έκθεσης έργων τέχνης Γερμανών και Ελλήνων καλλιτεχνών - Φωτο

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης έργων τέχνης Γερμανών και Ελλήνων καλλιτεχνών στο κεντρικό κτίριο της Stadtsparkasse Frankfurt με θέμα "Η Ελλάδα από την οπτική γερμανών και ελλήνων καλλιτεχνών".

Mε στόχο "την προβολή και ενίσχυση των σχέσεων φιλίας των δύο λαών" όπως αναφέρει η πρόσκληση καλλιτέχνες παρουσίασαν τα έργα τους και συγκεκριμένα οι Χρήστος Μπουρονίκος, Willy Dorn, KlausValtin von Eickstedt, Alexander Haßenpflug, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Παύλος Σάμιος, Helge Steinmann και Bernd Wagner.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Βουλής του κρατιδίου της Έσσης, Boris Rhein ενώ οργανωτής ήταν ο Σύλλογος Επιστημόνων Φρανκφούρτης.

Τόσο ο εκπρόσωπος και μέλος του Προεδρείου της Stadtsparkasse Frankfurt Dr. Arne Weick όσο και ο
Πρόεδρος της Βουλής συνδύασαν την εκδήλωση κάνοντας αναφορά στις σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας που δέχτηκαν πλήγμα στα πρώτα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης και τόνισαν την ικανοποίησή τους ότι οι σχέσεις έχουν ομαλοποιηθεί  ότι η συγκεκριμένη ομαδική έκθεση αποτελεί ένα δείγμα της νέας σχέσης.

Χαιρετισμό απηύθυναν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Ιωάννης Φλώκος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Φρανκφούρτη Μαρία Ζήση καθώς και η αρχαιολόγος Κατερίνα Καρακάση η οποία είχε και την ιδέα αλλά και την πρωτοβουλία της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Στα εγκαίνια βρέθηκαν πάνω από 250 καλεσμένοι γερμανοί και Έλληνες μεταξύ αυτών ο Dr. Ralf-Norbert Bartelt, βουλευτής της CDU στη Βουλή της Έσσης, ο δημοσιογράφος ανταποπκριτής της ΕΡΤ στο Βερολίνο Γιώργος Παππάς κ.α.

H έκθεση θα είναι ανοιχτή τις καθημερινές από 9 έως 4 μ.μ. ενώ την Πέμπτη έως 6 μ.μ. (είσοδος ελεύθερη) στον εκθεσιακό χώρο στην Frankfurter Sparkasse, Neue Mainzer Straße 47-53 (έως στις 13 Δεκεμβρίου)


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.