Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Σχόλιο: Τι "παίζεται" με τις καλοκαιρινές διακοπές στη Γερμανία ;

Σχόλιο ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ

Σύμφωνα με σημερινή έρευνα "Deutschlandtrend" για λογαριασμό του ARD και της εκπομπής "Morgenmagazin" το 14% των γερμανών έχει ήδη ακυρώσει τις διακοπές του ενώ το 21% έχει μεταθέσει για άλλο χρονικό διάστημα τις προγραμματισμένες του διακοπές. Το 28% παραμένει σταθερό στα σχέδια για το καλοκαίρι ενώ το 31% δήλωσε ότι δεν είχε σκοπό  να  ταξιδέψει ή δεν ταξιδεύει γενικώς το
καλοκαίρι (κυρίως ηλικιωμένοι και χαμηλόμισθοι). 6% δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ακόμη, ή δεν απάντησε στο ερώτημα.

Αν βέβαια τους αριθμούς τους αναλύσουμε βγάζοντας αυτούς που ούτως ή άλλως δεν σχεδίαζαν διακοπές τότε το 22% ακύρωσε, το 33% έχει μεταθέσει και το 44% παραμένει σταθερό στο σχεδιασμό των διακοπών του. Άρα η πλειοψηφία δεν ακυρώνει τις διακοπές του.

 Όμως οι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων προσθέτει το 14% που έχει ακυρώσει στο 21% που έχει μεταθέσει χρονικά το σχεδιασμό και βγάζει ένα ποσοτό "τίτλο" του 35%. Τυχαίο ;

Στη χθεσινή του ομιλία ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει στα εστιατόρια, ξενοδοχεία και γενικότερα στον τομέα της εστίασης που παραμένουν κλειστά. Αμέσως μετά μίλησε για τις διακοπές του καλοκαιριού για τις οποίες τόνισε ότι "δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούμε να κάνουμε διακοπές σε χώρες εκτός Γερμανίας, άλλωστε η Γερμανία δίνει πολλές δυνατότητες για διακοπές"

Ο καθένας βέβαια κάνει τις σκέψεις του, αν φέτος θα αποτελεί ρεαλιστικό στόχο να κάνει το καλοκαίρι διακοπές, για το πως θα είναι η κατάσταση τότε και τους κινδύνους που θα υπάρχουν. 

Όμως αυτό βρίσκεται 3-4 μήνες μακριά. Και σε μια εποχή που ο χρόνος είναι τόσο πυκνός και οι εξελίξεις είναι ανατρεπτικές φαντάζει λίγο πρόωρη η συζήτηση. Εκτός και αν η συζήτηση έχει άλλο στόχο, θεμιτό μεν, αλλά θα έπρεπε στην περίπτωση αυτή να τεθεί ευθέως. 

Καθώς (στοιχεία του 2018 statista) 55 εκατομμύρια γερμανοί ταξίδεψαν το 2019, το 34% στο εσωτερικό της χώρας ενώ οι υπόλοιποι στο εξωτερικό ξοδεύοντας συνολικά 71,2 δισ € με μέσο όρο 1.020 € ανά ταξιδιώτη (Πηγή DRV).

Άρα ο στόχος μέσα από τα δημοσιεύματα φαίνεται να είναι "μένουμε Γερμανία"  . Θεμιτός μεν αλλά θα ήταν προτιμότερο να τεθεί ευθέως στον κόσμο καθώς διαφορετικά ενισχύει φόβους και ανησυχίες αναφορικά με την κατάσταση που θα υπάρχει σε τρεις μήνες λόγω κορωνοϊού. Και αυτό είναι νομίζουμε λάθος. 

1 σχόλιο:

  1. Ας παει αυτος εκρι που γουσταρει η ψυχη του και εμεις εκει που θελουμε που θελει και να επιβαλει κατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.