Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Στουτγάρδη: Εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Οι ποντιακοί σύλλογοι της Βάδης – Βυρτεμβέργης «Δωδεκάπολις» θα πραγματοποιήσουν την εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ολοκαυτώματος κατά των λαών από τους Ναζί.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των ποντιακών συλλόγων της Βάδης – Βυρτεμβέργης «λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα
που ζούμε από την πανδημία του COVID-19, αποφασίσαμε σεβόμενοι τους νεκρούς μας, αλλά και της υποδείξεις που μας έχουν γίνει για την τήρηση των μέτρων προστασίας, να αναστείλουμε την καθιερωμένη πορεία μνήμης αλλά δεν θα επιτρέψουμε το CORONAVIRUS να επισκιάσει την Ιστορική μας Μνήμη!!!

Δυναμώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε την αναγνώριση του μεγάλου εγκλήματος της Γενοκτονίας που υπέστησαν οι προγονοί μας.

Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης στο Μνημείο που είναι αφιερωμένο σε όλους τους λαούς που υπέστησαν τη βία του Ναζισμού και κοσμεί με την παρουσία του την Stauffenbergplatz στη Στουτγάρδη.

Θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για εμάς, να παρευρεθείτε κοντά μας στην εκδήλωση μνήμης που στόχο έχει την αναγνώριση του μεγάλου αυτού εγκλήματος της γενοκτονίας των 353.000 νεκρών Ελλήνων του Πόντου. Ένα μεγάλο ιστορικό, ηθικό και πολιτικό κενό που κάλυψε η Ελληνική Βουλή το 1994 καθιερώνοντας την 19η Μαΐου ως ημέρα ιστορικής μνήμης ιδιαίτερα σε μια περίοδο (όπως η σημερινή), που επανεμφανίζονται φαινόμενα ρατσισμού, ξενοφοβίας και σωβινισμού.

Η Εκδήλωση θα λάβει μέρος στις 19 Μαΐου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00 μ.μ.

Εκ μέρους των Ποντιακών Συλλόγων

Δρ. Ιωάννης Μωυσίδης| Ελένη Σιδηροπούλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.