Μήνυμα κατά των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, στέλνει η πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας πως είναι κάτι που μας αφορά όλους.
“Οι διώξεις, οι διακρίσεις, η κοινωνική περιθωριοποίηση κατά των ΛΟΑΤΚΙ συνανθρώπων μας σε πολλές περιοχές του κόσμου είναι μια
σκληρή, επίμονη πραγματικότητα. Πραγματικότητα που μας αφορά όλους, αφού πλήττει στον πυρήνα της την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συρρικνώνει την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν συχνά ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος τους και περιορισμούς στην πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας”.
“Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, στέλνουμε και από την Αθήνα το μήνυμά μας. Καταδικάζουμε τις διακρίσεις, τη ρητορική μίσους, τη βία σε βάρος προσώπων λόγω ταυτότητας φύλου, γενετήσιου προσανατολισμού ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη έκφραση, την ασφάλεια, τον αυτοκαθορισμό και την ίση μεταχείριση”.
Η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως διεθνής ημέρα κατά της ομοφοβίας, γιατί στις 17 Μαΐου του 1990, η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το 2006, θέσπισε την ημέρα αυτή ως ημέρα κατά της Ομοφοβίας, στέλνοντας μήνυμα κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και καλώντας τα κράτη – μέλη να προβαίνουν σε δράσεις και πολιτικές που διορθώνουν τις διακρίσεις και προστατεύουν τα δικαιώματα των ανθρώπων μη “τυπικού” σεξουαλικού προσανατολισμού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.