Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Απόφαση κρατιδίων: Τι θα ισχύει στις γιορτές στη Γερμανία

Στο διάστημα 23 έως 1η Ιανουαρίου θα μπορούν να συναντηθούν μέχρι και 10 άτομα αναφέρει η συμφωνία των κρατιδίων που θα επικυρωθεί αύριο στην κοινή συνάντηση με την Καγκελάριο.

Παιδά κάτω των 14ων ετών δεν συνυπολογίζονται στον αριθμό.

Έκκληση για εθελοντική καραντίνα πριν τις γιορτές

Για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού συνιστάται πριν τις διακοπές οι πολίτες να τεθούν σε εθελοντική καραντίνα (να αποφύγουν τις επαφές) προκειμένου τις ημέρες των γιορτών να μειωθεί η πιθανότητα μετάδοσης. Σ αυτό θα βοηθήσει και το πρόωρο κλείσιμο των σχολείων, αναφέρει η απόφαση.

Δεν θα απαγορευτούν τελικά τα πυροτεχνήματα την ημέρα της πρωτοχρονιάς, πρόταση που είχε κατατεθεί από μερικά κρατίδια.

Σχολεία 

Κυρίως για τις τάξεις του δημοτικού θα συνεχιστεί το μάθημα κανονικά. Στις μεγαλύτερες τάξεις θα μπορεί να αξιοποιηθεί και η τηλεκπαίδευση ενώ για τις μεγαλύτερες τάξεις θα προταθεί να είναι υποχρεωτική η αναπνευστική μάσκα.

Επειδή όμως υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανά κρατίδιο όσον αφορά τις τάξεις θα προσαρμοστούν τα δεδομένα ανάλογα.

Στην απόφαση των κρατιδίων δεν ξεκαθαρίζει τι θα συμβεί μετά τις 20 Δεκεμβρίου, δηλαδή αν τα περιοριστικά μέτρα θα παραταθούν για ακόμη 14 ημέρες.

Στο σχέδιο απόφασης των κρατιδίων ίσως υπάρξουν αύριο αλλαγές καθώς δεν είναι σίγουρο ότι η Καγκελάριος θα συμφωνήσει απόλυτα με τα μέτρα.

Tη συμφωνία των κρατιδίων ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βερολίνου που ηγείται το διάστημα αυτό του συμβουλίου των 16 ομόσπονδων κρατιδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.