Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Καγκελαρία: Προτείνει περιορισμό στο εύρος ακτίνας μετακίνησης των πολιτών

DIE WELT:  «Μέτρα για τον κορωνοϊό στη Γερμανία - Η Καγκελαρία προτείνει να περιοριστεί το εύρος της ακτίνας μετακίνησης των πολιτών»

Υπότιτλος: «Μια πρόταση της Καγκελαρίας προκαλεί συζητήσεις μεταξύ των τοπικών Πρωθυπουργών πριν από την έναρξη των διαβουλεύσεων για το Lockdown. Σύμφωνα με αυτή, στις πληγείσες

περιοχές θα μπορούσε να περιοριστεί η ακτίνα μετακίνησης των πολιτών. Παρόμοια ρύθμιση εφαρμόζεται ήδη στη Σαξονία»

Το ρεπορτάζ αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Σύμφωνα με πληροφορίες της WELT, λίγο πριν από τις διαβουλεύσεις μεταξύ των Πρωθυπουργών των κρατιδίων και της Καγκελάριου Angela Merkel σε σχέση με την επέκταση των μέτρων του Lockdown για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, οι επικεφαλής των τοπικών κυβερνήσεων συζητούν τη δυνατότητα περιορισμού της ακτίνας μετακίνησης των πολιτών. Σε περιοχές που πλήττονται ιδιαίτερα από την πανδημία θα μπορούσε να αποφασιστεί να επιτρέπεται στους πολίτες να απομακρύνονται από τα σπίτια τους μόνον εντός συγκεκριμένης ακτίνας.

Σύμφωνα με το Business Insider, η σχετική πρόταση προήλθε από την Καγκελαρία. Το μέτρο ζήτησαν οι ειδικοί, γιατροί και επιδημιολόγοι, προκειμένου να περιοριστεί ο ιός.

Η ρύθμιση εφαρμόζεται ήδη στη Σαξονία, όπου ισχύει η ακτίνα των 15 χιλιομέτρων, ενώ και η Θουριγγία προτίθεται να λάβει ένα τέτοιο μέτρο. Και τα δύο κρατίδια έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν το μέτρο θα υλοποιηθεί πραγματικά σε εθνικό επίπεδο και από ποιες τιμές διασποράς των κρουσμάτων και πάνω θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ. Κατά τα φαινόμενα, η Καγκελαρία έχει ζητήσει ως τιμή προσανατολισμού τα 100 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών.

Μία τέτοια τιμή θα σήμαινε ότι σχεδόν σε ολόκληρη η Γερμανία θα πρέπει να επιβληθούν οι νέοι περιορισμοί. Σε αυτήν την περίπτωση τα ταξίδια εντός της Γερμανίας θα χρειαστεί να σταματήσουν εντελώς. Οι συζητήσεις με την Καγκελάριο θα ξεκινήσουν στη 1 μ.μ. τοπική ώρα. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 11 π.μ., αλλά μετατέθηκαν χρονικά λόγω της ανάγκης περαιτέρω προετοιμασίας των τοπικών Πρωθυπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.