Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Eμβολιασμός: "Τα Δυτικά Βαλκάνια πάνε Ρωσία και Κίνα"

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα  Ευρώπης, Michael Roth (SPD) ανησυχεί για τις παραδόσεις εμβολίων από την Κίνα και τη Ρωσία στα Δυτικά Βαλκάνια. «Καθιστούμε πολύ εύκολο στη Ρωσία και την Κίνα το να αποκομίσουν γεωστρατηγικά οφέλη από την κατάσταση ως προμηθευτές εμβολίων. Πρέπει επειγόντως να βελτιωθούμε στο θέμα αυτό», δήλωσε στην ειδησεογραφική πύλη The Pioneer την Τετάρτη. Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να στείλει δόσεις εμβολίων στα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων το συντομότερο δυνατό, στέλνοντας έτσι ένα «μήνυμα αλληλεγγύης». «Οι άνθρωποι στην περιοχή δεν πρέπει να αισθάνονται ότι τους εγκαταλείπουμε».

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic δήλωσε στην εφημερίδα Bild την Τετάρτη ότι η Σερβία έχει λάβει πολλές υποσχέσεις από την ΕΕ. Ωστόσο, αντιλήφθηκε γρήγορα ότι θα υπάρξουν πολλά προβλήματα όσον αφορά την παραλαβή εμβολίων από την ΕΕ για τη χώρα του. «Έτσι ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους άλλους, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κίνας, της Ρωσίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», όπως δήλωσε. Ο Vucic τόνισε ακόμη ότι «το θέμα δεν είναι πολιτικό. Σώζουμε τις ζωές των πολιτών μας».

Η Ουγγαρία αγοράζει ήδη το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V. Σύμφωνα πληροφορίες και η Κροατία προσπαθεί να εξασφαλίσει ρωσικά εμβόλια.

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.