Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα ακόλουθα:
Όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες καταργούν την καραντίνα για τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για κορωνοϊό - συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών ταξιδιωτικών προορισμών όπως η Ισλανδία, η Πολωνία και η Ρουμανία. Ο έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επανειλημμένα ζητήσει να έχουν μεγαλύτερη ταξιδιωτική ελευθερία όσοι έχουν εμβολιαστεί. Ωστόσο, ο εμβολιασμός δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικός για την είσοδο στην Ελλάδα
, δηλώνει ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Διακοπές στην Ελλάδα: Το τεστ κορωνοϊού αρκεί για την είσοδο στη χώραΟι ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να μεταβούν στην Ελλάδα θα πρέπει να αναμένουν περιορισμούς. «Η προϋπόθεση για να ταξιδέψει κανείς προς τη χώρα μας είναι το αρνητικό μοριακό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού», ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού σύμφωνα με το GTP. Τα Μέσα Ενημέρωσης είχαν προηγουμένως αναφέρει ότι η χώρα θα μπορούσε να επιτρέψει σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωναϊού να εισέλθουν στη χώρα το καλοκαίρι. Ο Θεοχάρης το διέψευσε και πρόσθεσε ότι κανένα ξενοδοχείο στην Ελλάδα δεν θα αρνείται την είσοδο σε επισκέπτες επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί. Από τον Νοέμβριο του 2020, η είσοδος στην Ελλάδα επιτρέπεται μόνο με αρνητικό τεστ PCR των τελευταίων 72 ωρών. Καραντίνα επτά ημερών, μετά την είσοδο στη χώρα, είναι επίσης υποχρεωτική έως τις 22 Φεβρουαρίου και θα μπορεί να γίνει και στα ενοικιαζόμενα καταλύματα. Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την αναχώρησή τους – στο έντυπο πρέπει να συμπληρωθεί το όνομα, ο τόπος διαμονής, ο αριθμός πτήσης, τα στοιχεία για ταξίδια σε άλλες χώρες, καθώς και ονόματα, διευθύνσεις και αριθμοί τηλεφώνου των ατόμων επαφής. Στη συνέχεια, οι τουρίστες λαμβάνουν έναν κωδικό QR που πρέπει να παρουσιάσουν κατά την άφιξή τους.
Η τρέχουσα κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα
Ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων δημιουργεί περιορισμούς και στην Ελλάδα. Η τρέχουσα ένδειξη είναι 97,1 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες (από τις 16 Φεβρουαρίου). Τα υψηλότερα ποσοστά μετάδοσης εντοπίζονται στο βόρειο τμήμα της χώρας, ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές με την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία, καθώς και στους αστικούς οικισμούς γύρω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) έχει ταξινομήσει τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Ελλάδας, της Κεντρικής Ελλάδας και της Αττικής ως περιοχές κινδύνου. Τα δημοφιλή ελληνικά νησιά διακοπών όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Μύκονος δεν θεωρούνται περιοχές κινδύνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.