Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

50 χρόνια "Die Sendung mit der Maus"

Με τον θρυλικό "ποντικό" μεγάλωσαν πολλά παιδιά στην Γερμανία. Η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή προβλήθηκε στις 7 Μαρτίου 1971 με τον τίτλο "αστείες και πραγματικές ιστορίες για αρχάριους στην τηλεόραση". 

Πενήντα χρόνια αργότερα, το ποντίκι εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλές - παρόλο που δεν έχει μιλήσει ούτε μια λέξη σε αυτές τις πέντε δεκαετίες. 

Η εκπομπή με το ποντίκι είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα παιδικά προγράμματα στη γερμανική τηλεόραση. Ο πυρήνας του προγράμματος είναι οι ιστορίες γέλιου και καθημερινότητας μέσω σύντομων κινούμενων σχέδιων και μιας ταινίας γνώσεων π.χ. με την παραγωγή ή τη λειτουργία ενός καθημερινού αντικειμένου. 

Μεταδίδεται το πρωί της Κυριακής από το 1971 και είναι παραγωγή του WDR ενώ για πολλά χρόνια ήταν μια από τις μεγαλύτερες κοινές παραγωγές της ARD

ARD, WDR και KiKA γιορτάζουν την επέτειο .

Το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 20.15 στο ARD θα προβληθεί η εκπομπή "Frag doch mal die Maus - Die große Geburtstagsshow" ενώ αύριο (στις 9 π.μ. ARD) ημέρα των γενεθλίων θα προβληθεί η εκπομπή "Die Geburtstagssendung mit der Maus - Hallo Zukunft!" που θα είναι και 2309η από το 1971, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.