Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Maas: Τέλος στην αναγκαία ομοφωνία στην Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ

 Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Heiko Maas ζήτησε τον τερματισμό της μέχρι τώρα απαραίτητης ομοφωνίας στην Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ. 

«Δεν μπορούμε πλέον να επιτρέπουμε να μας κρατούν σε ομηρία εκείνοι που παραλύουν την ευρωπαϊκή Εξωτερική Πολιτική με τα βέτο τους», δήλωσε σήμερα ο πολιτικός του SPD, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του κατά την Διάσκεψη των Πρέσβεων στο Βερολίνο. «Όποιος το κάνει αυτό, αργά ή γρήγορα διακυβεύει την συνοχή της Ευρώπης. Γι’ αυτό και λέω ανοιχτά: Το δικαίωμα βέτο θα πρέπει να καταργηθεί -ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα είναι δυνατόν να ληφθεί απόφαση παρά την βούλησή μας», πρόσθεσε.

Το ιστορικό είναι ότι η Ουγγαρία μπλοκάρισε πρόσφατα και πάλι τις αποφάσεις της ΕΕ για την σύγκρουση στην Μέση Ανατολή και το Χονγκ Κονγκ. Ο Maas ζήτησε, όμως, η ΕΕ να καταστεί πιο ικανή να ενεργεί στην Εξωτερική Πολιτική. «Είμαι αισιόδοξος ότι το θέμα "Αποφάσεις κατά πλειοψηφία" θα είναι βασικό σημείο των συζητήσεων κατά την Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Πηγή: Finanzen.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.