Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Γερμανία: Το SPD μπροστά από CDU/CSU πρώτη φορά σε 15 χρόνια

Το SPD (Σοσιαλδημοκράτες ) πέρασε μπροστά από τους συντηρητικούς για πρώτη φορά σε διάστημα 15 ετών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για τα RTL/NTV, που δημοσιεύεται σήμερα, έναν μήνα σχεδόν πριν από τις γερμανικές εκλογές.

Η υποστήριξη προς τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και προς τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) μειώνεται συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες.

Το SPD έχει αυξήσει τη δύναμή του κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στο 23%, ενώ οι CDU/CSU έχασαν μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκονται στο 22% και οι Πράσινοι έχασαν επίσης μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκονται στο 18%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Σύμφωνα με το Forsa, είναι η πρώτη φορά που το SPD προηγείται των CDU/CSU από τον Οκτώβριο 2006, ενώ οι χριστιανικές ενώσεις καταγράφουν το χαμηλότερο ποσοστό τους από την ίδρυση του ινστιτούτου το 1984.

Η υποστήριξη προς τον Λάσετ σημείωσε νέα πτώση στην τελευταία δημοσκόπηση του Forsa, ενώ αυξήθηκε για τον υποψήφιο του SPD και υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.