Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Γ. Φραγκουλάκης: " ... για την Μεγάλη Εκκλησία"

" ... για την Μεγάλη Εκκλησία" είναι ο τίτλος του βιβλίου που είχαμε τη χαρά να παραλάβουμε από τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Γεράσιμο Φραγκουλάκη (ενορία Τριών Ιεραρχών Αννοβέρου).

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 ετών στον οικουμενικό θρόνο.

Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Γεράσιμος Φραγκουλάκης

Στο βιβλίο δημοσιεύονται άρθρα του Αρχιμανδρίτη της τελευταίας 10ετίας τα οποία έχουν αναφορά όχι μόνο σε αποκλειστικά θρησκευτικά θέμα αλλά και σε θέματα με πολιτική διάσταση που κατά καιρούς σχολιάστηκαν. Ετσι θα βρεί ο αναγνώστης άρθρο "Ποιος είναι Ορθόδοξος δεν λέγεται αλλά φαίνεται" αλλά και άρθρα όπως για την υπόθεση Αλεξέι Ναβάλντι, την επιστολή του Αρχιμανδρίτη στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, σχόλιο για την επιστολή του Γάλλου Προέδρου προς τον οικουμενικό Πατριάρχη  αλλά ακόμη και για το διαδίκτυο.

Βιογραφικό:

Ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Γεράσιμος Φραγκουλάκης γεννήθηκε το 1960 στο χωριό Πραιτώρια, νότια του νομού Ηρακλείου της Κρήτης. Απόφοιτος της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής, σπούδασε Παιδαγωγικά και είναι κάτοχος Master στην Θεολογία. Αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη του νομού Ηρακλείου, διετέλεσε εφημέριος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας. Από το έτος 1990 διακονεί στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας την αρχή στην ενορία του Wetzlar στην περιοχή της Φραγκφούρτης και στη συνέχεια από το έτος 1997 μετατέθηκε στην ενορία Τριών Ιεραρχών Αννοβέρου. 

Παράλληλα υπηρέτησε και ως εκπαιδευτικός στον Πειραιά και με απόσπαση σε Ελληνικές Σχολικές Μονάδες της Ο.Δ.Γερμανίας. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων «Εμείς στη Γερμανία»-Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος Λαμπαρδάκης (ιστορικό-βιογραφικό) και Υμνολογώντας με το πινέλο (θεολογικό-ερμηνευτικό). Είναι επίσης συγγραφέας δεκάδων άρθρων σε περιοδικά και κυρίως στο διαδίκτυο με αναφορά κατά κύριο λόγο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.