Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Γερμανία: Σημαντική μείωση των εξαγωγών στη Ρωσία

ARD . «Οι εξαγωγές γερμανικών επιχειρήσεων στη Ρωσία συρρικνώθηκαν τον Μάρτιο περισσότερο από 50% και έτσι η χώρα κατρακυλά στη λίστα με τις σημαντικότερες χώρες για τις γερμανικές εξαγωγές»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης ARD, οι εξαγωγές της Γερμανίας προς τη Ρωσία μειώθηκαν τον Μάρτιο κατά 57,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και ανήλθαν σε 1,1 δις. ευρώ, όπως έκανε γνωστό η ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Ενώ τον Φεβρουάριο η Ρωσία ήταν στην 5η θέση των χωρών στις οποίες προορίζονται οι γερμανικές εξαγωγές, πλέον έπεσε στη 12η θέση.

Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας κάνουν λόγο για μείωση των εξαγωγών της Γερμανίας σε χώρες εκτός Ε.Ε. κατά 7,2% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, αν και σημειώνεται αύξηση 3,2% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2021. Σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας παραμένουν οι ΗΠΑ, όπου οι γερμανικές εξαγωγές ανήλθαν σε 13,5 δις. ευρώ, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 21% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2021. Η αξία των εξαγωγών προς την Κίνα ανήλθε σε 10,2 δις. και στη Μ. Βρετανία στα 6,4 δις. ευρώ.

Ο πρόεδρος της «Συνομοσπονδίας χονδρεμπορίου, εξωτερικού εμπορίου και υπηρεσιών» (BGA), Dirk Jandura, προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία επιβαρύνει σοβαρά το εξωτερικό εμπόριο, ενώ και ο Volker Treier από το Γερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο (DIHK) επίσης θεωρεί ότι οι


οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και η πρόσφατη επιδείνωση των προβλημάτων στην παραγωγή και την οργάνωση του εφοδιασμού στην Κίνα «συγκλονίζουν το παγκόσμιο εμπόριο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.