Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

«Focus Magazine» Βράβευση για 2η φορά για Έλληνα ορθοπαιδικό

Έλληνας ορθοπαιδικός στο Regensburg της Βαυαρίας για δεύτερη φορά στη λίστα του «Focus Magazine» με τους καλύτερους γιατρούς της Γερμανίας

Έλληνας ορθοπαιδικός στο Regensburg της Βαυαρίας για δεύτερη φορά στη λίστα του «Focus Magazine» με τους καλύτερους γιατρούς της Γερμανίας

Στη λίστα του διεθνούς περιοδικού «Focus Magazine», το οποίο δημοσιεύει κάθε χρόνο μία λίστα με τους κορυφαίους γιατρούς της Γερμανίας, συμπεριλήφθηκε, για το 2022, ο Κυριάκος Δανιηλίδης, ορθοπαιδικός με ειδίκευση στην τραυματολογία, με σημαντικές διακρίσεις στη χειρουργική ποδιών και την αθλητική ιατρική.

Η επιλογή γίνεται μέσα από συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία αφορούν το ιατρικό κομμάτι, την καινοτομία και την επιτυχημένη εξειδικευμένη πορεία των γιατρών, αλλά και τις δημοσιεύσεις και τις νέες μεθόδους που εφαρμόζουν στις ειδικότητες που υπηρετούν.

Ο κ. Δανιηλίδης γεννήθηκε στην πόλη Letmathe της Γερμανίας από Έλληνες γονείς που άφησαν την περιοχή της Δράμας και μετανάστευσαν στη χώρα αναζητώντας καλύτερες προοπτικές ζωής.

Ο ίδιος σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Μίνστερ, επιλέγοντας να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Erasmus και να συνεχίσει μέρος των σπουδών του στη Θεσσαλονίκη. Έχοντας ολοκληρώσει την ειδικότητα της ορθοπαιδικής στο Πανεπιστήμιο του Μίνστερ, συνέχισε τη διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Αννόβερο, αναλαμβάνοντας τη θέση του καθηγητή, όπου υπηρετεί από το 2019. Έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 70 ερευνητικές δημοσιεύσεις και 700 ομιλίες σε εθνικά και διεθνή πανεπιστήμια, συνέδρια και ορθοπαιδικά κέντρα. Σήμερα, εργάζεται στο Ορθοπαιδικό και Τραυματολογικό Κέντρο του Ρέγκενσμπουργκ.

Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.