Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Αεροδρόμιο Φρανκφούρτης::«4,6 εκ. επιβάτες τον Μάιο»

Frankfurter Allgemeine Zeitung: «4,6 εκ. επιβάτες στο αεροδρόμιο»

Το ρεπορτάζ του οικονομικού συντάκτη Daniel Schleidt αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Παρά την κρίση και τον πληθωρισμό, η Fraport συνεχίζει να καταγράφει αυξανόμενους αριθμούς στις πτήσεις προς τις τουριστικές περιοχές. Όπως ανέφερε ο φορέας εκμετάλλευσης των αεροδρομίων, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης κατέγραψε 4,6 εκ. επιβάτες τον περασμένο μήνα, περίπου 600.000 περισσότερους από τον Απρίλιο. Πρόκειται για σχεδόν τετραπλάσια αύξηση στον αριθμό των επιβατών σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021, όταν η εναέρια κυκλοφορία εξακολουθούσε να είναι αυστηρά περιορισμένη λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, λίγο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, εξακολουθεί να υπάρχει ένα μείον της τάξης του 26%.

Σύμφωνα με τη Fraport, ο βασικός λόγος αύξησης των επιβατών είναι η ζήτηση για πτήσεις προς τουριστικές περιοχές. Ο όγκος επιβατών του Μαΐου ήταν ο μεγαλύτερος από την έναρξη της πανδημίας και μετά.

Από την άλλη πλευρά, όπως και κατά τους προηγούμενους μήνες, μειώθηκε ο όγκος του μεταφερόμενου φορτίου, ο οποίος ήταν 15% κάτω από τον ίδιο μήνα του 2021. Σύμφωνα με την εταιρεία εκμετάλλευσης, οι κύριοι λόγοι για την πτώση ήταν οι περιορισμοί στον εναέριο χώρο που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα εκτεταμένα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στην Κίνα. Ο συνολικός αριθμός των αεροπορικών κινήσεων αυξήθηκε κατά 115% σε 36.600 απογειώσεις και προσγειώσεις.

Σύμφωνα με τη Fraport, τα διεθνή αεροδρόμια που διαχειρίζεται επωφελήθηκαν επίσης από την αυξανόμενη ζήτηση από μέρους των επιβατών. Όλα τα αεροδρόμια του Ομίλου κατέγραψαν ανάπτυξη άνω του 90% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021.

Στα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, ο αριθμός των επιβατών ανήλθε σε σχεδόν 3 εκ. Έτσι, ο όγκος της κίνησης στα ελληνικά αεροδρόμια έφτασε κοντά στα προ κρίσης επίπεδα του 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.