Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Γερμανία: Κριτική στο νέο νόμο για κορωνοϊό

Δεν ήταν λίγες οι κριτικές στο νέο σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση του κορωνοιού που θα ισχύει από 1η Οκτωβρίου. 

Ο Νόμος περί Προστασίας από τις Λοιμώξεις δίνει τη δυνατότητα σε μέτρα όταν προκύψει επικίνδυνη κατάσταση. Ωστόσο, δεν είναι σαφές το πώς θα προκύπτει μια τέτοιου είδους επικίνδυνη κατάσταση. 

Σε αυτό το σημείο ασκείται κριτική από πολλές πλευρές. Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ιατρών Ασφαλιστικών Ταμείων, Andreas Gassen, ζήτησε κριτήρια που θα ισχύουν για όλη τη χώρα και θα ξεπερνούν τους απλούς αριθμούς για τη συχνότητα των κρουσμάτων.

Ο Υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Klaus Holetschek (CSU) θα ήθελε επίσης έναν σαφή κατάλογο κριτηρίων που θα καθόριζε το ποιο μέτρο θα πρέπει να επιβάλλεται και πότε. «Είναι σαν να έχει κανείς ένα πυροσβεστήρα χωρίς τον εύκαμπτο σωλήνα, με τον οποίο μπορεί να στοχεύσει καλύτερα τη φωτιά».

Προς το παρόν, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για καρκινοπαθείς, ανοσοκατεσταλμένους και ηλικιωμένους που συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή, επεσήμανε από πλευράς του ο επιδημιολόγος Martin Stürmer. Οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή των μέτρων από τα κρατίδια περιγράφονται πολύ συγκρατημένα. «Αν μείνουμε στην μετάλλαξη BA5 και σε άλλα παρόμοια στελέχη, για τα οποία μπορεί να υπάρχει ήδη εμβόλιο το φθινόπωρο, τότε ενδεχομένως να τα καταφέρουμε με αυτό το φτωχό νόμο. Αν όχι, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχουμε πρόβλημα».

Ωστόσο, ο Υπουργός Υγείας Lauterbach εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αρκετά εμβόλια προσαρμοσμένα στην παραλλαγή «Όμικρον» θα είναι διαθέσιμα από τον Σεπτέμβριο και ότι αυτή η παραλλαγή θα παραμείνει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.