Τρίτη 11 Απριλίου 2023

3,4 εκατομμύρια Γερμανοί ζουν χωρίς ίντερνετ

Πολλές υπηρεσίες, κρατήσεις ραντεβού και τραπεζικές συναλλαγές προσφέρονται συχνά μόνο online. Αυτό αποτελεί πρόβλημα για το έξι % του πληθυσμού, επειδή ζουν εκτός ίντερνετ με μια ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, να πλήττεται ιδιαίτερα. 

Σχεδόν 6% των ατόμων ηλικίας 16 έως 74 ετών στη Γερμανία δεν έχουν βρεθεί ποτέ στο διαδίκτυο. Αυτό ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία στο Βισμπάντεν αναφερόμενη σε έρευνες σχετικά με τη συμπεριφορά χρήσης στον τομέα των επικοινωνιών από το περασμένο έτος. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 3,4 εκατομμύρια άτομα στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Σύμφωνα με την έκθεση, το μεγαλύτερο ποσοστό των λεγόμενων offliners ανήκε στην ηλικιακή ομάδα 65 έως 74 ετών. 

Σύμφωνα με την έρευνα, το ένα έκτο ή το 17% αυτών δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο. Στην ηλικιακή ομάδα 45-64 ετών, το 5% δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο, και μεταξύ των ατόμων κάτω των 45 ετών, το 2% ήταν ακόμα offliners. 

Ωστόσο, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους ανθρώπους χωρίς το διαδίκτυο να ανταπεξέλθουν στην καθημερινή ζωή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές υπηρεσίες, κρατήσεις ραντεβού και τραπεζικές συναλλαγές προσφέρονται συχνά μόνο μέσω διαδικτύου.

Μεγάλες διαφορές εντός της ΕΕ

Σύμφωνα με την Eurostat, το μέσο ποσοστό των offliners στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ήταν  το 2022 περίπου 7% το 2022. 

Στις σκανδιναβικές χώρες, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ιρλανδία, λιγότερο από το 4% των ατόμων ηλικίας 16 έως 74 ετών δεν είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο.τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ελλάδα και την Πορτογαλία με 14% και ακολουθούν Κροατία και  Βουλγαρία με 13% 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.