Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Το ομορφότερο τούνελ στον κόσμο ... με καθημερινά όμως ατυχήματα

Με μήκος 11,5 χιλιόμετρα, το τούνελ που εγκαινιάστηκε πριν περίπου ένα χρόνο  επιτρέπει στους ταξιδιώτες να εκτελέσουν γρηγορότερα το ταξίδι μεταξύ των πόλεων Chengkou-Kaizhou και ταυτόχρονα να βιώσουν μία μοναδική οδηγική εμπειρία.

Οι τοίχοι της οδικής σήραγγας έχουν καταληφθεί από καλαίσθητες τοιχογραφίες που απεικονίζουν τις 4 εποχές  του έτους. 

Όσο οι ταξιδιώτες διασχίζουν το τούνελ, η μία εποχή διαδέχεται την άλλη, συνθέτοντας ένα ασύγκριτης ομορφιάς καλλιτεχνικό δημιούργημα που είναι ζωγραφισμένο στο χέρι από τους σπουδαστές της Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Τοπίου στο Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνίας και Σχεδιασμού της πόλης Chongqing.

Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση έχει πάρει μια διαφορετική τροπή από αυτή που επιδίωκαν οι υπεύθυνοι των τοιχογραφιών. Στην προσπάθειά τους να απαθανατίσουν με τα κινητά τους τηλέφωνο τη 4D ζωγραφιά, οι εκστασιασμένοι επισκέπτες ακινητοποιούν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου, με αποτέλεσμα να διεμβολίζονται από διερχόμενα ΙΧ.

Τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για σωρεία περιστατικών, με τις αρμόδιες αρχές να διατηρούν σταθερή παρουσία κατά μήκος του τούνελ, βεβαιώνοντας πρόστιμα στο φιλοθέαμον κοινό που σαγηνεύεται από τις τοιχογραφίες, αδιαφορώντας για το αν θέτει σε κίνδυνο τους επιβάτες των υπόλοιπων οχημάτων.

Πηγή:carandmotor.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.