Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Τι είπε ο Μητσοτάκης για τη ψήφο των αποδήμων

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha» παραχώρησε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά στο θέμα της ψήφου των αποδήμων, 

Συγκεκριμένα στη συζήτηση όσον αφορά τις συνταγματικές αλλαγές και την αναγκαιότητα συναινέσεων :

"Να σας δώσω ένα παράδειγμα που χρειάζονται 200 βουλευτές. Η αλλαγή του νόμου που αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα ψηφίζουν οι Έλληνες οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό. Θα φέρω αμέσως τροποποίηση του υφιστάμενου πλαισίου. Εκει χρειαζόμαστε 200 βουλευτές. Δεν φαντάζομαι να λεει κανείς ότι θα πάρω 200 Βουλευτές για να το αλλάξω μόνος μου.  Αλλά θα χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις".

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου (Σρόιτερ) αν ήταν ,,φιάσκο,, η διαδικασία στις τελευταίες εκλογές. ;

«Φιάσκο δεν ήταν, ψήφισαν λίγο λιγότεροι από 20.000, δεν μπορούσαν να ψηφίσουν περισσότεροι γιατί όλοι έσπευσαν να βάλουν εμπόδια στον τρόπο με τον οποίο γράφεται κανείς στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού ( σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Μέρα25).  Ενώ θα πρέπει να είναι πολύ απλό. Είσαι εγγεγραμμένος στον εκλογικό κατάλογο, το βεβαιώνεις και ψηφίζεις από όπου θέλεις. Και αυτή θα είναι η πρόταση την οποία θα κάνω στην επόμενη Βουλή εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός.  Και εύχομαι και ελπίζω ότι θα βρούμε τους 200 Βουλευτές.

Να ένα παράδειγμα λοιπόν του πως αντιλαμβάνομαι την ανάγκγα για ευρύτερες συναινέσεις που το ίδιο του Σύνταγμα επιτάσσει."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.