Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Süddeutsche Zeitung:«Τότε καλύτερα να κάνoυμε διακοπές στον Βορρά;»

«Όποιος έχει κάνει κράτηση για ταξίδι στη Ρόδο, θέλει να αλλάξει ή να ακυρώσει την κράτηση. Ο κλάδος του τουρισμού βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης – για μία ακόμη φορά» 

Το άρθρο των Lea Hampel και Sonja Salzburger επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι από τότε που μαίνονται ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές στη Ρόδο, ο κλάδος του τουρισμού στη Γερμανία είναι σε κατάσταση κρίσης και εξηγεί ότι πολλοί tour operators έχουν προχωρήσει σε ακυρώσεις των ταξιδιωτικών πακέτων για τις περιοχές της Ρόδου που πλήττονται από τις πυρκαγιές και σε επαναπατρισμό όσων παραθεριστών το επιθυμούν. Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις εκπροσώπων του κλάδου, που επισημαίνουν ότι δεν ήταν απροετοίμαστοι, καθώς είναι αναμενόμενες οι δασικές πυρκαγιές το καλοκαίρι, αλλά και λόγω της εμπειρίας που έχει αποκτηθεί μετά και την έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajökull στην Ισλανδία το 2010.

Πάντως, όπως σημειώνεται στο άρθρο, δεν θεωρείται πιθανό να χρειαστεί στο μέλλον οι τουριστικοί πράκτορες να μεταπείσουν τους πελάτες τους να μην ταξιδέψουν στη Μεσόγειο, αλλά για παράδειγμα στη Σκανδιναβία, καθώς οι παραθεριστές αποζητούν τον ήλιο. Εξάλλου, όπως παρατηρούν ειδικοί, τέτοιου είδους κρίσεις, όπως είναι οι πυρκαγιές, είναι τοπικά περιορισμένες και παροδικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.