Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Ποιος αγόρασε τον τίτλο της Air Berlin

 Έξι χρόνια μετά τη χρεοκοπία της Air Berlin, ο τίτλος πουλήθηκε. Ο αγοραστής δεν είναι ξένος για τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών: Σύμφωνα με την εξειδικευμένη πύλη Aerotelegraph, είναι ο Marcos Rossello, ιδρυτής και αφεντικό της αεροπορικής εταιρείας τσάρτερ και διακοπών Sundair.

Η μάρκα Air Berlin είχε μεταβιβαστεί στην εταιρεία του Βερολίνου Air 41 στις 21 Ιουνίου 2023. Η εταιρεία αναπτύσσει λογισμικό για τουριστικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες και ιδρύθηκε από τον Rossello, ο οποίος επιβεβαίωσε την αγορά του τίτλου στην Aerotelegraph.

Το τι θα γίνει με τη μάρκα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. «Υπάρχουν κάποιες ιδέες. Όλα είναι πιθανά», είπε το αφεντικό της Sundair. Ωστόσο, είναι απίθανο να κάνει την Air Berlin τη νέα μάρκα για τις αεροπορικές του εταιρείες. Εκτός από το Sundair, ο Rossello εκμεταλλεύεται την κροατική θυγατρική Fly Air 41.

Η Air Berlin κήρυξε πτώχευση στις 15 Αυγούστου 2017, μετά από πολύμηνη παρακμή και διέκοψε τις πτήσεις της λίγο αργότερα. Παρά την πτώχευση ο διαχειριστής αφερεγγυότητας Lucas Flöther προσπάθησε για χρόνια να κερδίσει χρήματα από το εμπορικό σήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.