Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

«Πολεμήσαμε σαν λιοντάρια!»

«Μετά τις δασικές πυρκαγιές στη Ρόδο, αυτό που μένει είναι μία νέα, περισσότερο δυνατή συνοχή των ανθρώπων στο ηλιόλουστο νησί».

Το περιεχόμενο του άρθρου της Münchner Merkur περιλαμβάνει σχόλια της κας Michaela Fleischmann από την Αυστρία, η οποία μετανάστευσε στη Ρόδο εδώ και είκοσι χρόνια κι εργάζεται ως υπεύθυνη των τουριστών  του συγκροτήματος Tui Magic Life στο Πλημμύρι. Η κα Fleischmann περιγράφει αναλυτικά την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων το νησιού, οι οποίοι με κάθε μέσο και αυτοθυσία συμπαραστάθηκαν αποτελεσματικά στον αγώνα κατάσβεσης των πυρκαγιών και βοήθησαν με κάθε τρόπο τους τουρίστες σε ό,τι χρειάζονταν.

Στο ίδιο πλαίσιο συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο -μετά από ερώτηση της δημοσιογράφου- και το σχόλιο του Αντιδημάρχου Ρόδου, κου Α. Βυρίνη:  «Οι κάτοικοι της Ρόδου συμπεριφέρθηκαν πραγματικά αξιοθαύμαστα», επιβεβαιώνει επίσης Αθανάσιος Βυρίνης, Αντιδήμαρχος Ρόδου. «Πρόσφεραν στους ξένους τα σπίτια τους, βοήθησαν όπου μπορούσαν. Η φιλοξενία είναι στο DNA τους αγκυροβολημένη. Είμαι πραγματικά περήφανος  για τους κατοίκους αυτού του νησιού».

Αναφορικά με την σημερινή εικόνα της Ρόδου καταγράφεται το σχόλιο της Sophia Dreyer, TV-Reporterin της εκπομπής Sonnenklar.tv: «Πρέπει κανείς να ψάξει για να βρει ίχνη της φωτιάς. Αντίθετα αυτό που βλέπει κανείς είναι πολλά φρεσκοφυτεμένα δενδρίλια, τα οποία μεγαλώνουν στην άκρη του δρόμου. Και παντού υπάρχουν σκεύη με νερό για τα ζώα που κινούνται ελεύθερα στο νησί»

Η δημοσιογράφος κα Julitta Ammerschläger τελειώνει το άρθρο της με την πρόταση: Η Ρόδος σήμερα είναι πιο ηλιόλουστη, λόγω των μοναδικών της ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.