Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

«Σχεδόν δύο τρίτα των Γερμανών επιθυμούν νέα κυβέρνηση»

«Η εμπιστοσύνη στην πολιτική είναι αδύναμη. Αυτό αποδεικνύεται και από το ερώτημα ποιος θα έπρεπε να ηγείται της χώρας ως Καγκελάριος»

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της ε/φ „Bild am Sonntag“, δείχνουν ότι το 64% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα έκανε καλό στη Γερμανία μια κυβερνητική αλλαγή. Μόνο το 22% θεωρεί ότι πρέπει να διατηρηθεί ο υπάρχων κυβερνητικός συνασπισμός, όπως σημειώνεται, ενώ το 70% είναι δυσαρεστημένο με το έργο του Καγκελαρίου -αύξηση κατά 10% σε σχέση με έναν μήνα πριν.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, το κόμμα του Καγκελαρίου, SPD, συγκεντρώνει ποσοστό 18%, οι Πράσινοι 14% και ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος -FDP-  8%, την ώρα που το AfD εξακολουθεί να βρίσκεται στο 21%, η Ένωση CDU/CSU συγκεντρώνει ποσοστό 27% και το Die Linke δεν ξεπέρασε το 5% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Το δημοσίευμα επικαλείται επίσης δημοσκόπηση της εταιρείας Yougov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η οποία έδειξε ότι μόνο το 29% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί τον Olaf Scholz κατάλληλο για Καγκελάριο, ενώ το 58% τον θεωρεί ακατάλληλο. Οι πολιτικοί των υπολοίπων κομμάτων του Bundestag, για τους οποίους ετέθη ερώτημα περί καταλληλόλητας για την Καγκελαρία συγκέντρωσαν ακόμη χαμηλότερα ποσοστά, με εξαίρεση τον επικεφαλής του CSU, Markus Söder, για τον οποίο το 36% θεωρεί ότι είναι κατάλληλος και το 48% ακατάλληλος για την Καγκελαρία.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.