Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

RND: «Μύκονος: Πως ένα παραδεισένιο ελληνικό νησί χάνει τη φήμη του»

RND (Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας)


«Η Μύκονος θεωρούνταν το καταφύγιο των πλουσίων και των ωραίων. Εν τω μεταξύ το κοσμικό νησί βρίσκεται αρνητικά στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Πολλοί διάσημοι εξαιτίας των οποίων το νησί δικαιολογούσε τη φήμη του, έχουν πια γυρίσει την πλάτη στη Μύκονο. Τώρα μειώνεται και ο τουρισμός».

Το άρθρο του ανταποκριτή του RND, Gerd Höhler, ξεκινάει με παραστατική περιγραφή συμβάντος στο νησί της Μυκόνου, κατά το οποίο κατέστη εμφανής η αδυναμία του υπάρχοντος αποχετευτικού συστήματος να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες του νησιού, τονίζοντας ωστόσο ότι αποτελεί μόνο ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μύκονος, καθώς η εγκληματικότητα, το εμπόριο ναρκωτικών, η πορνεία και η αισχροκέρδεια απειλούν, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, τη φήμη του νησιού.

Το άρθρο συνεχίζει παραθέτοντας στοιχεία έρευνας καταναλωτών, βάσει της οποίας δεν υπάρχει αντιστοιχία τιμών και  παρεχόμενων υπηρεσιών στο νησί της Μυκόνου, το οποίο κατατάσσεται στην τελευταία θέση στην εν λόγω αξιολόγηση, και χαρακτηρίζεται ως «μη φιλικό και υπερτιμημένο». Ακολουθούν περαιτέρω στοιχεία προκειμένου να απεικονιστεί η μείωση των αφιχθέντων στον αερολιμένα Μυκόνου κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, αρνητική εξέλιξη η οποία δεν απετράπη από τις μειώσεις στις τιμές των καταλυμάτων.

Ο Höhler κλείνει το άρθρο περιγράφοντας το άλλοτε νησί των διάσημων ως πόλο έλξης για εφήμερους σταρ, εμπόρους ναρκωτικών και συμμορίες, κάνοντας αναφορά στην υπόθεση ξυλοδαρμού αρχαιολόγου τον Μάρτιο, και καταλήγει με το ερώτημα εάν η προσπάθεια της κυβέρνησης να ανατρέψει την κατάσταση μέσω αποστολής επιπλέον αστυνομικών δυνάμεων θα έχει αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.