Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Γερμανία: «Προειδοποίηση για στοχευμένες επιθέσεις κατά Εβραίων»

«Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος προειδοποιεί για στοχευμένες επιθέσεις κατά Εβραίων»

Πηγή: DIE ZEIT: «Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας έχει αυξηθεί ο αριθμός αντισημιτικών αξιόποινων πράξεων. Ο Thomas Haldenwang θεωρεί πιθανή μια περαιτέρω κλιμάκωση.»

Το δημοσίευμα αναπαράγει δηλώσεις του Προέδρου της Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος, Thomas Haldenwang, στο Spiegel, με τις οποίες εκτίμησε ότι ενδέχεται να ασκηθεί στοχευμένη βία σε βάρος Εβραίων στη Γερμανία, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, και επεσήμανε ότι ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατάσταση μπορεί να οξυνθεί, ενώ ανέφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα σπίτια Εβραίων σημαδεύτηκαν με το αστέρι του Δαβίδ.

Ήδη έχουν καταγραφεί 1.800 ποινικά αδικήματα στη Γερμανία που συνδέονται με τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, όπως τόνισε ο Haldenwang, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία ότι αυτό το «κύμα του αντισημιτισμού θα συνεχίσει να μας απασχολεί για καιρό», καθώς αν κλιμακωθεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, θα οδηγήσει σε περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση στη Γερμανία. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος διεξάγει εντατική έρευνα για το αν υπάρχουν σχέδια ισλαμιστών ή άλλων εξτρεμιστών για διάπραξη βίαιων ενεργειών. Το δημοσίευμα σημειώνει, τέλος, ότι η Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος κατέγραψε για το 2022 περισσότερες από 2.000 αξιόποινες πράξεις με αντισημιτικά κίνητρα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.