Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

47ο φεστιβάλ ελληνικών χορών της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 47ο φεστιβάλ ελληνικών χορών της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου, το οποίο φέτος έλαβε χώρα στην πόλη Αναχάιμ της Καλιφόρνιας.

Στο φεστιβάλ, το οποίο διήρκησε τρεις ημέρες, συμμετείχαν περίπου δυόμισι χιλιάδες παιδιά, έφηβοι και ενήλικες νέοι, γονείς, κοινοτικά συμβούλια και μερικοί ιερείς από τις κοινότητες της δικαιοδοσίας της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου.

«Το φεστιβάλ είχε πολύ κέφι, μεγάλο ενθουσιασμό και όραμα για το μέλλον. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Συμμετείχαν 45 κοινότητες, 108 χορευτικές ομάδες και τεσσερισήμισι χιλιάδες κόσμος. Ήταν μία κυριολεκτική αποθέωση της ελληνικής λεβεντιάς και παρουσίασης της Ελλάδας ιδιαίτερα από τη νέα γενιά της Ομογένειάς μας », δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, ο οποίος είχε και την επίβλεψη του φεστιβάλ. «Αισθάνομαι μεγάλη περηφάνια για τα παιδιά μας, διότι αντανακλούν τις καλές τους οικογένειες μέσα στις οποίες γεννήθηκαν και ανατράφηκαν. Τα χαρακτηρίζει η πίστη, η ευγένεια, οι καλοί τρόποι, αυτό που λέμε ήθος», συμπλήρωσε.

Στο φεστιβάλ παρέστη και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος από κοινού με τον επιχώριο Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμο καλωσόρισαν τα παιδιά των χορευτικών συγκροτημάτων και τους γονείς τους, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τον Αγιασμό και ευλόγησε τα παιδιά που συμμετείχαν στο φεστιβάλ. Παρών ήταν επίσης και ο Επίσκοπος Φωκαίας, Ιωάννης, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο συνόδευαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και ο Αρχιδιάκονος Διονύσιος Παπίρης.

Το πρόγραμμα των χορών της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου ξεκίνησε από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Αντώνιο, επεκτάθηκε διά μέσου των ετών και συνεχίζεται περισσότερο συγκροτημένα και οργανωμένα μέχρι σήμερα.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Φώτο: GOA/Dimitrios Panagos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.