Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

H Bayer θέλει να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας

H Bayer, ο κολοσσός της γερμανικής χημικής και φαρμακευτικής βιομηχανίας θέλει να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας και προτρέπει τους υπαλλήλους της να παραιτηθούν με πολύ υψηλές αποζημιώσεις. 

Σύμφωνα με την «Handelsblatt», οι επιχειρησιακές δραστηριότητες του ομίλου είναι μάλλον αδύναμες και η εταιρεία δεν έχει σχεδόν καθόλου χρήματα για να μειώσει το υψηλό επίπεδο χρέους της. Στόχος είναι τώρα να μειωθεί  αυτό το χρέος και ταυτόχρονα να αυξηθούν οι αποδόσεις

Ενα συγκριτικό στοιχείο λέει πολλά: Η αξία της Bayer σήμερα στην αγορά είναι ίση με το 1% της Apple. Από την αρχή του έτους, η μετοχή της έχει χάσει πάνω από 15% και το τελευταίο εξάμηνο πάνω από 42%.

Για αυτό προχωρεί σε αναδιάρθρωση η Bayer και δελεάζει με διάφορα μέσα τους υπαλλήλους της -έχει 22.000 μόνο στη Γερμανία -να φύγουν Δεν είμαι σύμβουλος επενδύσεων. Ούτε ιδιώτης τραπεζίτης. Προσπαθώ να δω την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι η Bayer αποφάσισε να μειώσει το μέρισμά της κατά 95% για τα επόμενα τρία χρόνια. Από 2,4 ευρώ στο νόμιμο ελάχιστο των 0,11 σεντ ανά μετοχή. Ο λόγος; Να εξοφλήσει τα χρέη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.