Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Η Γερμανίδα Υπ. Εξ. Baerbock για ένταλμα σύλληψης κατά του Netanjahu

Bild: «Ένταλμα σύλληψης κατά του Netanjahu; Αυτή είναι η απάντηση της Υπουργού Εξωτερικών»

«Επίσης μιλά για την Ουκρανία, την ασφάλεια της Γερμανίας και τον θάνατο του Προέδρου του Ιράν Raisi».

Συνέντευξη στον Paul Ronzheimer παραχώρησε η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Annalena Baerbock, κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψή της στο Κίεβο. Ερωτηθείσα εάν ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Benjamin Netanjahu, υπάρχει περίπτωση να συλληφθεί στη Γερμανία σε περίπτωση που εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, η Baerbock απέφυγε να απαντήσει, αναφέροντας πως, ‘η Γερμανική Κυβέρνηση πάντα υποστήριζε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, εκτιμώντας την ανεξαρτησία του’, ενώ πρόσθεσε ότι η Γερμανική Κυβέρνηση έχει αντιταχθεί ως προς την ταυτόχρονη απόδοση κατηγοριών τόσο κατά του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, όσο και κατά των ηγετών της Χαμάς, καθώς δημιουργείται μια εσφαλμένη εντύπωση εξίσωσης των δύο πλευρών. 

Σε ερώτηση εάν η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο απάντησε κατηγορηματικά πως όχι, εξαίροντας το θάρρος με το οποίο πολεμούν οι Ουκρανοί, οι οποίοι, όπως πρόσθεσε, δεν υπερασπίζονται μόνο τη χώρα τους, αλλά και την ‘ειρηνευτική τάξη’ όλων και ως εκ τούτου πρέπει να διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο. Σε ό,τι αφορά τις εντυπώσεις της από την Ουκρανία, επεσήμανε το πώς έχει επηρεαστεί συναισθηματικά από τις αναφορές στο μέτωπο και την απελπισία των ανθρώπων.

Επίσης υπογράμμισε ότι συμφωνεί με τον Γερμανό Υπουργό Άμυνας, Boris Pistorius, και τη Γερμανίδα Υπουργό Εσωτερικών, Nancy Faeser, ως προς το ότι η Γερμανία χρειάζεται έναν ‘προϋπολογισμό για την ασφάλειά της’, καθώς σε περίπτωση που ανακύπτουν έκτακτες καταστάσεις όπως αυτή της Ουκρανίας, θα πρέπει να διατίθενται κονδύλια, δεδομένου ότι η ασφάλεια της Πολωνίας και της Γερμανίας κινδυνεύουν επίσης.

Για τις παραδόσεις πυραύλων κρουζ τύπου Taurus στην Ουκρανία ανέφερε ότι είναι κοινώς γνωστό πως η Κυβέρνηση αποτελείται από τρεις διαφορετικές παρατάξεις, οι οποίες καλούνται να πάρουν μια κοινή απόφαση, στην οποία δεν έχουν καταλήξει ακόμη.

Τέλος, αναφορικά με τον θάνατο του Ιρανού Προέδρου, Ebrahim Raisi, εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον λαό του Ιράν και κυρίως στις γυναίκες του Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.