Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Με ποιους κληρώθηκαν ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ΑΕΚ στην Ευρώπη

Η νικήτρια του ζευγαριού Μπάνια Λούκα (Βοσνία) - Εγκνάτια (Αλβανία) θα είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, μετά από την σημερινή κλήρωση στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην Νιόν.

ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ κληρώσεις στην Ευρώπη για τη σεζόν 2024-2025

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Μπότεφ (Βουλγαρία) ή την Μάριμπορ  (Σλοβενία) με στόχο τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

O αντίπαλος της ΑΕΚ στο Conference League θα είναι ο νικητής του αγώνα Βελέζ Μόσταρ (Βοσνία) - Εσκάλδες (Ανδόρα).

Ο Ολυμπιακός λόγω της κατάκτησης του Conference League 2024 έχει προκριθεί απευθείας στην λίγκα του Europa League χωρίς προκριματικούς αγώνες.

Οι ελληνικές ομάδες θα πρέπει για να φθάσουν στον ενιαίο όμιλο των τριών διοργανώσεων να δώσουν συνολικά τρια διπλά ματς (β΄και γ προκριματικό και play off).

O ΠΑΟΚ σε περίπτωση αποκλεισμού στον β προκριματικό Champions League θα συμμετέχει σε αγώνα του γ προκριματικού του Europa League. Αν αποκλειστεί και σ αυτόν τον αγώνα δηλ. στον προκριματικό του Europa League, θα παίξει στα play off του Conference League 2024. 
Αν αποκλειστεί στον γ προκριματικό του του Champions League θα αγωνιστεί στα play off Europa League αλλά θα έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ αυτόματη πρόκριση στον ενιαίο όμιλο του Conference League αν χάσει το συγκεκριμένο αγώνα. 
Τέλος αν αποκλειστεί στα play off του Champions League θα παίξει απευθείας στον ενιαίο όμιλο του Europa League. 

Το ίδιο ισχύει αντίστοιχα για τον ΠΑΟ. Αν αποκλειστεί στα προκριματικά του Europa League θα παίξει στα προκριματικά του Conference League, ένα στάδιο παραπάνω. δηλ αν αποκλειστεί από τον β προκριματικό του Europa League θα παίξει στον γ προκριματικό του του Conference League, αν αποκλειστεί στον γ προκριματικό θα παίξει στα play off του του Conference League και αν αποκλειστεί στα play off του Europa League θα συμμετέχει απευθείας στον ενιαίο όμιλο του Conference League.

Αντίθετα η ΑΕΚ αν αποκλειστεί στους προκριματικούς του Conference League δεν θα έχει άλλη δυνατότητα συνέχειας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.