Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Γερμανία: Στάση εργασίας σε McDonalds, Burger King, Nordsee, Starbucks κ.α.

Η Ένωση Τροφίμων, Ποτών και Εστίασης (NGG) καλεί σε προειδοποιητικές απεργίες και δράσεις στον γερμανικό κλάδο της συστημικής εστίασης (Systemgastronomie) . 

Προηγουμένως, ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων για μια νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για περίπου 120.000 εργαζόμενους είχε λήξει χωρίς αποτέλεσμα. 

Ο Mark Baumeister, επικεφαλής διαπραγματευτής της NGG, δήλωσε: «Εργασία τα Σαββατοκύριακα, εκ περιτροπής εργασία, εργασία τη νύχτα και τις αργίες, και όλα αυτά με χαμηλούς μισθούς λίγο πάνω από τον κατώτατο μισθό: αυτή είναι η πραγματικότητα για πολλούς εργαζόμενους στον κλάδο της εστίασης. Μετά τις ακραίες αυξήσεις των τιμών των τελευταίων ετών, έχουν τεράστια ανάγκη να καλύψουν τη διαφορά στους μισθούς. Περιμένουν πραγματική ανακούφιση και σημαντικά περισσότερα χρήματα - αντίθετα, οι εργοδότες δεν έχουν φέρει ούτε μια νέα προσφορά στη δεύτερη διαπραγμάτευση. Αυτό είναι απολύτως ασεβές απέναντι στους εργαζόμενους».  

Τις επόμενες εβδομάδες, επομένως, μπορούν να αναμένονται προειδοποιητικές απεργίες και δράσεις στα McDonalds, Nordsee, Starbucks, ECP (catering στο Center Parcs) και σε άλλα καταστήματα σε όλη τη Γερμανία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.