Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Γερμανία: Πως βαθμολόγησε το "Warentest" τα αεροπορικά πορτάλ

Το Stiftung Warentest * προχώρησε σε έρευνα των πορτάλ αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων όσο και των πορτάλ των ίδιων των αεροπορικών εταιρειών. Συγκεκριμένα η έρευνα έγινε σε 4 κατηγορίες

- στην αναζήτηση πτήσεων
- στη διαδικασία της κράτησης
- στη διαδικασία ακύρωσης του εισιτηρίου
- στη χρηστικότητα της ιστοσελίδας

Το ίδρυμα κατέληξε στην εκτίμηση ότι
είναι δυσανάλογα τα δεδομένα όσον αφορά την αναζήτηση και την κράτηση. Ενώ εύκολα βρίσκει κανείς την πτήση που επιθυμεί οι δυσκολίες ξεκινούν όταν αρχίσει η διαδικασία της κράτησης.

Επίσης επισημάνθηκαν πολλές παγίδες κυρίως στις ακυρώσεις εισιτηρίων και στις "κρυφές" επιπλέον χρεώσεις.

Καλύτερο πορτάλ με βαθμολογία 2,8 αναδείχτηκε το Check24 Flüge με δεύτερο το MC Flight (3,2) και τρίτο το Flugdaten με 3,5. (1 = άριστα,  6 = τελείως απαράδεκτο).

Στην χειρότερη θέση μεταξύ των 10 προταλ είναι το Opodo με μ.ο. βαθμολογία 4,3. Μάλιστα πολύ άσχημη βαθμολογία έχει το συγκεκριμένο πορτάλ και στις κρατήσεις και στις ακυρώσεις. Επίσης με βαθμολογία πάνω από 4 είναι το πορτάλ Bravofly (4,2) και το Flug24 με 3,8.

Όσον αφορά τα πορτάλ των ίδιων των αεροπορικών εταιρειών την καλύτερη θέση με μ.ο. βαθμολογία 2,2 είχε η Lufthansa, ακολουθεί η Air Berlin με 2,3, η Eurowings με 2,7 και στις τελευταίες δυο θέσεις είναι η Ryanair με 3,0 και η Easyjet με 3,7.

* To Stiftung Warentest ιδρύθηκε το 1964 μετά από απόφαση της Ομοσπονδιακής Βουλής με στόχο τη βοήθεια των καταναλωτών στη διαμόρφωση μια ανεξάρτητης και αντικειμενικής εικόνας για προϊόντα και υπηρεσίες. Για την επίτευξη του στόχου αυτού το ίδρυμα κάνει πολλά τεστ και συγκρίνει διάφορα προϊόντα. Είναι ιδιαίτερα γνωστό στην γερμανική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.