Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Αυστραλία: Εκδηλώσεις για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Εκδηλώσεις σε όλη την Αυστραλία για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Με αφορμή την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, διοργανώνει ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 6 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2023.

Την αρχή κάνει η Κρητική Ένωση Κουίνσλαντ παραθέτοντας αύριο, Σάββατο, 6 Μαΐου, το Ετήσιο Δείπνο Μνήμης της Μάχης της Κρήτης. Η εκδήλωση περιλαμβάνει παραστάσεις από τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου και ζωντανή κρητική μουσική με τους Αναστάσιο Μπούχλη (λαούτο – φωνή), Αντώνη Κουράκη (λύρα – φωνή) και Αναστάσιο Γεωργακάκη (λαούτο).

Την Κυριακή, 7 Μαΐου, στις 9.00πμ., η Κρητική Ένωση Κουίνσλαντ, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας – Περιφέρεια Μπρίσμπαν, διοργανώνουν Δοξολογία και Εκκλησιαστική Λειτουργία για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης στον Ελληνικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στην οδό Edmondstone 33, South Brisbane.

Την ίδια ημέρα, στις 12 το μεσημέρι, η Ένωση, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μπρίσμπαν, διοργανώνουν τελετή κατάθεσης στεφάνων για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, στο Πολεμικό Μνημείο Μπρίσμπαν.

Έπειτα, τη σκυτάλη παίρνει η Δυτική Αυστραλία, όπου την Τετάρτη, 9 Μαΐου, η αντιπροσωπεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Μουσείο Δυτικής Αυστραλίας.

Θα ακολουθήσει γεύμα στο St. Andrews Grammar School και επίσκεψη στην Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Περθ, κα Γεωργία Καρασιώτου.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με συνάντηση του κλιμακίου του ΓΕΕΘΑ με την Επιτροπή Μνήμης της Μάχης της Κρήτης.

Πηγή: Νέος Κόσμος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.